Suuret oluet – pienet panimot
Lammin Sahti Oy

LEHDISTÖTIEDOTE 3.7.2018

Käsityöoluiden juhlaa jo 17. kertaa Lahden Matkustajasatamassa

Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumat kokoavat jälleen tuhansia pienpanimojuomien ystäviä Lahden Matkustajasatamaan. Lahdessa olut-, sahti- ja siiderijuhlia vietetään 5.–7.7.2018 (to-la).

Tapahtumassa pääosassa ovat kotimaisten pienpanimoiden oluet, siiderit, tisleet ja virvoitusjuomat. Erilaisia maisteltavia juomia tapahtumassa on yli 100. Tarjolla on myös oluen kyytipojaksi sopivia ruokia. Tapahtumien järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhteistyössä Pienpanimoliiton kanssa.

Tänä vuonna Lahdessa mukana olevat pienpanimot ovat: Hollolan Hirvi, Iso-Kallan Panimo, Lammin Sahti, Lapin Panimo, Bryggeri Helsinki, Saimaa Brewing Company, Stallhagen, Takatalo & Tompuri Brewery, Teerenpeli, Waahto Brewery ja Vakka-Suomen Panimo

Ruokatoimijoina ovat: Asplundin käsintehdyt chipsit, Hollolan Hirven herkut ja Lettukerttujen kahvila sekä bratwurst -makkarat.

Lahdesta se kaikki alkoi vuonna 2002

Lahden Matkustajasatamassa Suuret oluet – pienet panimot -tapahtuma järjestetään seitsämättätoista kertaa. Koko tapahtuma on saanut alkunsa Lahdesta ja se on levittäytynyt myös Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Jyväskylään, Ouluun ja tänä vuonna myös Kuopioon. Tapahtumasta on vuosien myötä kasvanut Suomen suurin pienpanimotapahtuma, joissa viime vuonna kävi yli 61000 vierailijaa. Oluiden ja siidereiden ohella sahti on Lahden tapahtumassa vahvasti esillä. Festivaalin yhteydessä järjestetään Sahdinvalmistuksen SM-kilpailujen Lahden karsinta lauantaina 7.7. Kilpailun järjestelyistä vastaa Sahtilahti ry.

Juomien ohella Lahden Matkustajasatamassa esiintyy Karri & Harri Laukkanen torstaina. Perjantaina yleisöä viihdyttää illalla Sedät. Lauantaina iltapäivällä Heli&Heljanka laulattaa ja illan ohjelmasta vastaa Helena ja Kalevi.

Suuret oluet -pienet panimot -tapahtuma on avoinna Lahden Matkustajasatamassa torstaina 5.7.. klo 15-24, perjantaina ja lauantaina klo 12–01. Alueelle on vapaa pääsy päivittäin klo 18:aan saakka. Sen jälkeen saapuvilta peritään 10,00 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää lasin.

Vuosien kokemusten siivittämänä tapahtumassa käytetään 4 €:n pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla. Palautettaessa ehjistä laseista hyvitetään 2 euroa. Myynnissä on myös pieniä 1 dl:n maistelulaseja. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat Sahtilahden talkoolaiset.

Lisätietoja antaa: Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi